Parket

"Maak een wandeling door het hart van de bossen. Laat uzelf afstemmen op de atmosfeer en het overvloedige leven aldaar, en u zult een bron van vrede en rust vinden. Dit wonderlijk avontuur zal u in uw eigen hart binnenleiden, en in deze eenvoudige intimiteit kunt u zichzelf grondiger leren kennen en uw ware kracht vinden. Het binnentreden in het rijk der bomen is een prachtige manier om weer in contact te komen met de levenskracht in en rondom ons."

Patrice Bouchardon

Vandaag stellen we een collectieve bewustwording vast met betrekking tot de kwaliteit van de woonomgeving en het ecologisch woudbeheer gekoppeld aan een zuivere en een eenvoudige liefde voor het hout, waardoor hout meer en meer gebruikt wordt in de woningbouw.

Men herontdekt de flexibiliteit van hout in de architectuur en tegelijkertijd beseft men opnieuw welke warme sfeer hout kan uitstralen.

Er bestaan meerdere tienduizenden houtsoorten. Er bestaan ook heel wat soorten van een type. Zo bestaan er bijvoorbeeld 500 soorten eik.

Het bouwmateriaal hout wordt al eeuwen gebruikt als vloerbekleding. Vroeger was het gebruik van luxueus parket voorbehouden aan de machtigen der aarde. De oude parketten uit kastelen, paleizen, kerken en herehuizen bestaan nog altijd en zijn het levende bewijs van de duurzaamheid van parket.

Dankzij een verhoging van de levensstandaard, innovatieve produkten en plaatsingstechnieken, is parket voor eenieder nu toegankelijk.

Waarom u voor parket zou kiezen

 •     Zeer lange levensduur,
 •     Goede thermische isolatie,
 •     Bruikbaar met vloerverwarming,
 •     Aangenaam gevoel, warm en natuurlijk aan de voeten,
 •     Beschikbaarheid van vele houtsoorten, motieven en kleuren,
 •     Kan aangepast worden aan de smaak van de klant,
 •     Beschikbaar in alle prijsklassen,
 •     Onderhoudsvriendelijk,
 •     Een hygiënisch materiaal (geen stof, geen allergieën, ...), en eenvoudige reiniging,
 •     Herstellingen en bewerkingen zijn eenvoudig en zonder sporen uit te voeren,
 •     Gemakkelijk om te renoveren, te oliën of te vernissen.

Zoveel boomsoorten, zoveel houtsoorten, zoveel soorten parket. Maar ze hebben allemaal iets gemeen. Parket is een natuurproduct. Blootgesteld aan weer en wind, aan hitte en kou, heeft het geselecteerde hout er vele jaren over gedaan om te worden wat het is: ideaal materiaal voor vloerbedekking. Het onderscheidt zich hiermee qua afkomst en eigenschappen van kunstmatige materialen. Hout is sterk en bestand tegen vele stootjes. Parket is slijtvast en wordt, net als een goede wijn, steeds mooier naarmate de jaren verstrijken. Het blijft een mensenleven lang eigentijds. Naar karakter en kleur, naar tint en structuur past parket in elk interieur. Creatief, decoratief, representatief.

Hout, in de verfijnde vorm van parket, is per definitie een hygiënisch en praktisch materiaal.

Parket is warm in meerdere betekenissen van het woord. Warm qua expressie, stijl en sfeer, maar ook als sterk warmteisolerend en daardoor energiekostenbesparend.

Europese of tropische houtsoorten... elke zorgvuldig uitgekozen boom start in de vorm van parket een tweede succesvolle carrière in uw woon-, werk- en leefomgeving. Afhankelijk van individuele smaak, van stijl en sfeer kunt u kiezen uit tientallen houtsoorten met elk een eigen levende structuur en warme tint, van witgeel tot roserood, van diepbruin tot wit. Soorten van afzelia tot en met wengé zijn voor parket voorhanden. De keuze beperkt zich echter niet alleen tot de houtsoort, ook een breed gamma aan motieven en patronen is mogelijk. Stroken en visgraat, vlechtpatronen en mozaïek, diagonale blokpatronen en band- en biesfantasie. Parket geeft u alle ruimte om creatief met de vloer te spelen.Vergeet niet hout, parket of een plankenvloer is een stukje getransformeerde levende natuur bij u thuis, in uw woning die een aparte sfeer creëert om in te leven!!! Hout als vloer is niet alleen mooi om op te lopen, het geeft ook een warm gevoel of meer zelfs parket is A LIFESTYLE.

Als uw voorkeur uitgaat naar een vloer die zich grondig onderscheidt van conventionele vloerbedekking, dan is de keus eenvoudig: een parketvloer!

We maken een onderscheid tussen massieve parketvloeren en meerlagige of gestabiliseerde parketvloeren.

Vandaag de dag werken we meestal met meerlagige of gestabiliseerde parketvloeren. Deze gestabiliseerde parketvloer is opgebouwd uit 2 of meerdere lagen hout waarvan de slijtlaag (of toplaag) uit minimum 2,5 mm edel hout bestaat. De toplaag bestaat meestal uit 3, 4, 5 of 6 mm edel hout, dus voldoende voor een levenslang parket. De gestabiliseerde parketvloeren kunnen in zowel onafgewerkte als afgewerkte vorm vanuit de fabriek verkregen worden. Bij fabrieksafgewerkte parketvloeren zijn deze parketten reeds afgewerkt met vernis of olie in het fabriek.

Het voordeel van dit type parketvloer is de eenvoudige en quasi stofvrije plaatsing van het product, en de goede prijs/kwaliteitsverhouding en stabiliteit door de meerlagige samenstelling. Een ideale combinatie voor de doe-het-zelver, of voor een snelle plaatsing!


De verschillende parkettypes | FSC Keurmerk


KOOP ONLINE

Ons assortiment Parket