Vinyl

Vinyl is één van de meest veelzijdige producten van dit moment. Een vinylvloer is een veerkrachtige vloerbedekking, gemaakt van kunststof en opgebouwd uit meerdere lagen: de onderlaag of rug, een beschermende glasvezellaag, de tekening en de toplaag. Ontdek alles over ons ruim assortiment vinylvloeren.


Een brede waaier aan mogelijkheden

Houtlook of betonlook, licht of donker: in ons ruim assortiment vinylvloeren, met verschillende kleuren en motieven, vindt u vast een afwerking die bij uw project past. Ook tegeldessins en fantasiedecors behoren tot de mogelijkheden. Verder vindt u naast de standaardplanken zowel brede als lange planken en zowel grote als kleine tegels.

 

Start met een stevige basis

Wat voor ondervloer moet er onder vinyl? Een stevige onderstructuur zorgt voor een langere levensduur van uw vinylvloer. Kies voor stevige en vlakke platen. Met een egaliserende ondervloer vangt u oneffenheden op en vermijdt u zichtbare golvingen in het vinyl. Bovendien zorgt een sterke ondervloer voor geluiddemping, zowel in uw eigen kamer(s) als voor uw (onder)buren. Geen krakende geluiden!

 

Kies voor een duurzame oplossing

Bent u op zoek naar een duurzame vinylvloer? Let dan vooral op de onderstructuur, de toplaag én de eventuele beschermlaag. De stevigheid van de onderstructuur bepaalt de duurzaamheid. Ook de dikte van de toplaag is van belang, namelijk voor de slijtweerstand van de vinylvloer. Een extra beschermlaag verhoogt de kras- en slijtvastheid.

 

Uw vinylvloer zelf plaatsen?

Wilt u uw vinylvloer graag zelf leggen? Met een kliksysteem gaat u eenvoudig aan de slag. Daarnaast kunt u kiezen voor volle verlijming. Is uw vinylvloer verlijmd? Dan bent u verzekerd van betere isolatie van het contactgeluid.

 

Vinylvloer in visgraatmotief

Nieuw is dat er nu ook verschillende legpatronen mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld Engels verband of visgraat. Voeg zo een vleugje luxe en elegantie toe aan uw interieur. Authentieke sfeer verzekerd! Ook een vinylvloer in visgraatmotief plaatst u makkelijk met een kliksysteem.

 

Vinyl in de badkamer

Vinyl is waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Dat maakt van vinylvloeren een uitstekende keuze voor de badkamer. De zachte toplaag zorgt voor extra comfort in de badkamer. Waar kan vinyl dan niét tegen? Vinyl is niet aan te raden in de douche. Kies hier eerder voor een douchebak of tegel. Met het ruime assortiment kleuren en stijlen voor vinyl creëert u diverse combinatiemogelijkheden om uw vinylvloer naadloos te doen aansluiten bij de rest van de badkamer.

 

Is een vinylvloer goedkoop?

Vinyl is een budgetvriendelijke oplossing voor diverse toepassingen. Vinylvloeren zijn over het algemeen iets goedkoper dan alternatieven met PVC. De prijs van een vinylvloer is afhankelijk van de kwaliteit. Plaatst u uw vinylvloer zelf, dan rekent u op 10 à 50 euro per vierkante meter. Laat u de vloer plaatsen, dan telt u de werkuren daarbij op.

Ons assortiment Vinyl