Onderhoud geoliede vloeren (Parket)

- Maak allereerst het vloeroppervlak stofvrij door te vegen of te stofzuigen.

- Voor het regelmatige onderhoud van uw vloer , gebruikt u best OSMO Wisch-Fix. Dit is een geconcentreerd reinigings- en onderhoudsmiddel dat uw vloer op een zachte manier reinigt en tegelijkertijd voedt.
OSMO Wisch-Fix is zeer zuinig in gebruik: 1 dopje per liter water volstaat reeds. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen dweil, bij voorkeur een microvezeldweil.

- Gebruik voor het reinigen van eventuele hardnekkige vlekken OSMO Vloeibare Onderhoudswas. Giet hiertoe een kleine hoeveelheid product op een schone, droge en niet-pluizende doek en wrijf het vuil in de richting van de nerf weg.

- Ongeveer twee maal per jaar dient u uw vloer te voeden met OSMO Vloeibare Onderhoudswas. Dit product verwijdert niet alleen hardnekkige vlekken, maar doet uw vloer weer opleven.

Reinig eerst uw vloer zoals hierboven beschreven. Breng dan met een schone, droge en niet-pluizende doek de Vloeibare Onderhoudswas met kleine hoeveelheden tegelijk aan op het droge vloeroppervlak. (2 theelepels zijn voldoende voor ca. 1 m2.)

Goed om te weten

Door de behandeling met olie producten wordt de natuurlijke uitstraling van uw vloer geaccentueerd. De behandeling van de vloer zorgt ervoor dat het hout met de olie wordt doordrenkt. De vloer kan blijvend ademen. Om uw houten vloer jarenlang mooi te houden, is het belangrijk de onderhoudsvoorschriften juist op te volgen.

Belangrijke opmerking

Wanneer men nieuw geschuurde geoliede vloeren wil onderhouden met zeep, moet men de olie tenminste 7 tot 10 dagen laten uitharden vooraleer met de onderhoudszeep te beginnen.