PVC-vloer

Bent u op zoek naar een duurzame vloer die ook qua looks bijzonder veelzijdig is? PVC-vloeren gaan door hun toplaag erg lang mee, zijn onderhoudsvriendelijk, geluiddempend én verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en patronen. Ontdek alles over ons assortiment PVC-vloeren en vind een vloer voor uw interieur.

 

Voordelen van PVC-vloeren in het kort

In vergelijking met andere vloeren kennen PVC-vloeren tal van voordelen. We zetten ze even op een rij:

  • Oersterk
  • 100% waterbestendig
  • Kras- en vlekbestendig
  • Comfortabel om op te lopen
  • Zacht, warm en akoestisch
  • Gemakkelijk te plaatsen

 

Hoge duurzaamheid en zorgeloos onderhoud

De toplaag van PVC-vloeren bestaat uit polyurethaan (PU). Deze toplaag is bijzonder sterk, waterbestendig en erg slijt- en slagvast. Door hun hoge waterbestendigheid zijn PVC-vloeren dan ook heel geschikt voor badkamers en keukens. Ook vlekken vormen geen probleem. Vloeren in PVC gaan daarom lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden.

 

PVC-stroken en PVC-tegels

Kiest u voor een PVC-vloer, dan kunt u met de uitwerking alle kanten uit. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze tussen PVC-stroken en PVC- tegels. PVC-vloeren komen vaak voor in langwerpige stroken en doen daarmee denken aan planken in hout of laminaat. Daarnaast is PVC ook als tegelvorm te verkrijgen. Daarmee creëert u de uitstraling van beton, natuursteen, marmer of keramiek.

 

PVC, vinyl of laminaat: wat is het verschil?

Net als vinylvloeren worden PVC-vloeren uit polyvinylchloride gemaakt. Beide vloeren bestaan uit meerdere lagen en lijken daardoor sterk op elkaar. Bij PVC-vloeren zijn de bovenste en onderste laag echter harder, waardoor ze iets steviger zijn. Ook PVC en laminaat vertonen meerdere gelijkenissen. Zo zijn ze gemakkelijk te onderhouden, eenvoudig te plaatsen en hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen om rekening mee te houden. PVC gaat bijvoorbeeld iets beter samen met vocht. Laminaat zal eerder krom trekken bij langdurige blootstelling aan water. PVC is dus de beste keuze voor badkamer en ook in de keuken een slim idee. Daarnaast is PVC zachter dan laminaat, en dempt daarmee beter het geluid. Met laminaat bootst u dan weer beter een houten vloer na, terwijl een PVC-vloer sneller als één geheel oogt.

 

Kies voor extra comfort met vloerverwarming

PVC-vloeren staan gekend om hun uitstekende warmtegeleiding. Daardoor is dit soort vloerbedekking heel goed combineerbaar met vloerverwarming. Ook de geringe dikte van het materiaal vormt een voordeel. Verder passen PVC-vloeren zich snel aan de kamertemperatuur aan. Comfortabel gevoel gegarandeerd.

 

Zelf een PVC-vloer plaatsen

Bent u van plan zelf uw PVC-vloer te leggen? Dan spaart u in ieder geval een som geld uit. Met de juiste voorbereiding is de klus bovendien zo geklaard. Controleer eerst en vooral de staat van de ondergrond. Is die volledig waterpas? Als de verschillen groter zijn dan 4 mm, is het noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. In alle andere gevallen volstaat een goede ondervloer. Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond stofvrij en droog is. Dankzij een handig kliksysteem is PVC-kliklaminaat gemakkelijk zelf te leggen: een stevige onderlaag uit kunststof zorgt ervoor dat u de verschillende ‘planken’ gemakkelijk in elkaar klikt. Ook een PVC-vloer in visgraatmotief is relatief eenvoudig zelf te plaatsen dankzij het slimme kliksysteem.

 

Wat kost een PVC-vloer?

De kostprijs van een PVC-vloer hangt uiteraard af van verschillende factoren. Belangrijk daarbij is of u de vloer al dan niet zelf plaatst. Wilt u bijvoorbeeld weten wat het kost om zo’n 50 m2 PVC-vloer te plaatsen, neem contact met ons op of kom langs in ons showroom.