Cabbani Parket

Cabbani maakt de brug tussen de warmte en schoonheid van een hoogwaardige parketvloer op basis van Europees eiken en hedendaagse architectuur.

Dankzij het “à la carte systeem” kan u zelf uw droomvloer samenstellen op basis van een toplaag van 2, 3.2 of 5.5 mm, HDF of berken multiplex en een ruim aanbod van stijlvolle en trendy kleuren. Onze Franse productie garandeert trendy producten met respect voor de natuur en de grootst mogelijke zorg voor kwaliteit.

Kies uw vloer in 5 stappen

STAP 1: KIES DE VLOER

Plankenvloer

Plankenvloer

De grootte van de ruimte is bepalend voor het formaat van de planken. Voor kleinere ruimtes kiest u best smalle korte planken. In grote ruimtes komen brede lange planken beter tot hun recht. Ook de richting van de planken heeft zijn invloed. Lange planken in de lengterichting van een ruimte geplaatst laten deze ruimte nog langer uitschijnen.

Patroonvloer

Patroonvloer

Cabbani heeft ook enkele mooie patroon vloeren in huis, die de ruimte een apparte klassevolle uitstraling geven.Voor kleinere ruimtes kiest u best de smalle korte motieven Bâton S en Chevron S. In grote ruimtes komen brede lange motieven beter tot hun recht, de Bâton L en Chevron L. Bij de Chevron L werd zelfs de hoek aangepast om het elegant te houden, hiervoor heb je wel een grote ruimte nodig omdat het patroon breder spoort door de stompe hoek.

STAP 2: KIES DE KLEUR

De Cabbani collectie telt 25 kleuren opgedeeld in 5 collecties. Elke collectie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kleurvarianten. Het feit dat hout een natuurproduct is en er daardoor lichte kleurvariaties kunnen optreden, maakt het geheel nog boeiender, natuurlijker en speelser.

VERNISAFWERKING

Een afwerking met vernis vraagt minder onderhoud en biedt een betere bescherming op lange termijn. De vernislaag sluit de poriën van het hout volledig af. Elke Cabbani vloer is voorzien van 8 lagen uv-uitgeharde lak. Dit zorgt voor een onderhoudsvriendelijke vloer en een optimale bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken.

OLIEAFWERKING

Een afwerking met olie bezorgt het hout een meer natuurlijke uitstraling, een mooie patina en een authentieke look. Door de vloer regelmatig te zepen, krijgt hij een extra beschermlaag die hem nog resistenter maakt tegen vlekken. Een jaarlijkse reiniging met een geschikte intensiefreiniger en het aanbrengen van een onderhoudsolie houden de verzadiging van het hout optimaal.

STAP 3: KIES HET FORMAAT

Cabbani is beschikbaar in 8 plankformaten. Kort, smal, lang, breed… Laat uw keuze bepalen door de vorm en grootte van de ruimte. Voor grotere oppervlakken kiest u best voor DESIGNER, een lange, brede plank. Voor kleinere ruimtes raden we een smallere plank aan zoals PREMIER of ELITE. Deze doen de kamer automatisch groter lijken.

Plankvloer

Patroonvloer

Premier (1190 x 150 mm)

Baton-S (610 x 92 mm - 45°)

Elite (1940 x 150 mm)

Baton-L (710 x 124 mm - 45°)

Designer (1940 x 194 mm)

Chevron-S (600 x 92 mm - 45°)

Ristretto (1420 x 92 mm)

Chevron-L (700 x 124 mm - 52°)

STAP 4: KIES DE STIJL

Hier komt uw persoonlijke smaak op de eerste plaats. Heeft u het graag ‘netjes’ of houdt u meer aan een eerder ruw en rustiek uitzicht? Afhankelijk van de gekozen kleur en plankformaat heb je keuze uit 2 stijlen: Select en Rustic Mix.

Select bestaat enkel in de collecties 01 en 02. Rustic Mix is verkrijgbaar in alle collecties. Bij de PREMIER plank in collectie 01 en 02 kunt u nog verder kiezen uit ‘Rustic Light’ en ‘Rustic Nature’, met respectievelijk minder of meer knopen. Bij de lange planken (ELITE en DESIGNER) is dit niet van toepassing omdat het rustieke aspect sowieso minder uitgesproken is; in de collecties 03 en 04 domineren de speciale kleureffecten waardoor die verdere opsplitsing in knopenstructuur van ondergeschikt belang is.

STAP 5: KIES DE DRAGER EN DIKTE

Het bepalen van de drager is de laatste cruciale stap in het samenstellen van uw vloer. Omdat wij enkel vertrouwen op de beste materialen, is CABBANI verkrijgbaar met een kern van HDF of berken multiplex. Beiden garanderen een parket van topkwaliteit.

Keuze uit 2 dragers: HDF of Berken Multiplex. Keuze uit 4 toplagen: 0,6 - 2 - 3,2 of 5,5 mm afhankelijk van het gekozen plankformaat en drager

HDF of High Density Fibreboard bestaat uit onder hoge druk samengeperste houtsnippers. Zo ontstaat een plaat van bijzonder goede kwaliteit die extreem bestand is tegen zware belasting. Door de sterke samenpersing verdwijnt ook elke mogelijke spanning uit het hout. Dankzij zijn sterke, harde kern is HDF uiterst geschikt als drager van parketvloeren.

Drager HDF

BERKEN MULTIPLEX: Door dunne laagjes berkenhout kruiselings op elkaar te verlijmen met watervaste lijm, wordt een stevige kern gevormd met optimale eigenschappen. Dit leidt tot een bijzonder vormstabiele drager die bovendien zeer goed de warmte geleidt. Hierdoor is een berken multiplex drager ideaal voor het plaatsen van parket op vloerverwarming.

Dikte HDF

KOOP ONLINE

Ons assortiment Parket