Bohemia Parket

Op zoek naar een eiken vloer met een vintage karakter? Cabbani Bohemia is een speciale collectie waarbij we via ambachtelijke technieken jouw nieuwe vloer ‘agen’. Een van die technieken is bijvoorbeeld het roken van de ruwe eiken planken. Hierdoor verdonkert de toplaag en opent de nerftekening zich meer. Het resultaat? Een kwalitatief Europees parket met meer schakeringen tussen lichtere en donkere tinten.

Cabbani Bohemia is het resultaat van Decospan en ESCO die de handen in elkaar slaan. Decospan is al meer dan 40 jaar een betrouwbare partner om houtoplossingen in interieur te integreren. Het merk Cabbani spitst zich toe op de vervaardiging van premium Europese parketvloeren met respect voor de natuur. Alle Cabbani-collecties gaan hand in hand met hedendaagse architectuur.

Denk je aan eik, dan denk je aan ESCO luidt de slogan. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is al sinds 1906 gevestigd in het hart van Europa: Tsjechië. Het energieke team heeft een echte passie voor het vak en respect voor de natuur. Uniek aan deze productiesite? Wel, dankzij de eigen zagerij is het totaalproces van boom tot eindproduct er mogelijk. En de oprichters ervan zijn ook geen onbekenden. De broers Thonet doen vast een belletje rinkelen.

Beide bedrijven streven dus dezelfde waarden na en vullen elkaar complementair aan. Door de integratie van ESCO in de Decospangroep blijven de gemeenschappelijke belangen behartigd. We zijn dan ook trots op deze nieuwe samenwerking die nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Onder de naam Cabbani Bohemia investeren we verder in Tsjechisch kwaliteitsparket. De Cabbani Bohemia-collectie is sinds 2020 te vinden in gespecialiseerde parketzaken.

Cabbani Bohemia beleven

Staar je niet blind op parketstalen maar zoek een verdeler zodat je Cabbani Bohemia kan beleven. Een nieuwe parketvloer kiezen vraagt tijd en doe je door je goed te informeren. Je moet verschillende planken in het echt gezien en gevoeld hebben.

Een staal is slechts een klein stukje uit een plank. En iedere plank bestaat uit een eigen nerf- en kleurpatroon na het roken. Een staal is dus een referentie voor 1m2 en geen exacte kopie van hoe je volledige vloer eruit zal zien.

Net zoals je de tijd neemt om de juiste parketvloer te kiezen, heeft Cabbani Bohemia ook zijn tijd nodig om tot leven te komen. Roken zorgt voor een natuurlijke reactie van de inhoudsstoffen uit het hout. Bij levering van jouw nieuw geproduceerde parket moet de kleur zich nog verder zetten en uitbleken met de tand des tijds. Enkel zo krijg je die unieke vintagelook. Cabbani Bohemia, het is pure ambacht, pure klasse.

KOOP ONLINE

Ons assortiment Parket