Plaatsingsdienst - Belangrijke tips

Luchtvochtigheid

De door u gekozen parketvloer bestaat uit HOUT, een natuurlijk materiaal dat natuurlijke eigenschappen bezit waarmee de consument, na het aanbrengen van het parket, rekening dient te houden.

Conform de voorziene normen werd het hout gedroogd tot een evenwichtsgehalte dat overeenstemt met het gemiddelde binnenklimaat in onze klimaatzone, zijnde een constante luchtvochtigheid van 55 a 60 %, bij een kamertemperatuur van circa 20°C.

Ongunstige omstandigheden, betreffende luchtvochtigheid, zijnde een aanhoudende te droge of te vochtige lucht, hebben een belangrijke invloed op het parket. Bij een te hoge luchtvochtigheid zal het parket uitzetten / opzwellen en bij een te lage luchtvochtigheid zullen zich krimpvoegen voordoen.

Een aanhoudende schommelende luchtvochtigheid is eveneens nefast voor andere houtbekledingen in uw woning, voor bloemen, planten en zelfs ongezond voor de bewoners.

Controleer de luchtvochtigheid d.m.v. een hygrometer en neem, indien nodig, onmiddellijk de nodige schikkingen door regelmatig te verwarmen,te verluchten of een luchtbevochtiger te plaatsen tijdens de stookseizoenen.

De aanschaf van een hygrometer is niet duur en bespaart u vele moeilijkheden. Daarenboven hebt u, op en eenvoudige wijze, een controle op het gebied van een wijzigende luchtvochtigheid en kunnen onmiddellijk schikkingen genomen worden, in het belang van al het verwerkte hout in uw woning, eveneens voor de bewoners, bloemen en planten.

Onderhoud

Ook een parketvloer vraagt onderhoud. Parketten in boenwas worden verder onderhouden naargelang het beloop, met een kwaliteitsboenwas. Vermijd het gebruik van verschillende merken.

Gelakte parketvloeren dienen verder onderhouden te worden met een kwalitatieve parket polish, die bij ons verkrijgbaar is. Deze polish beschermt de laklaag tegen vroegtijdige slijtage / aflopen van de laklaag. De meeste belopen plaatsen dienen frequenter onderhouden te worden. Met een goed onderhoud gaat uw parketvloer heel wat langer mee.

Vloerverwarming

Vloerverwarming stelt specifieke eisen bij het op - en afzetten. Zo dient o.a. de verwarming steeds trapsgewijze aan - en afgezet te worden, verspreid over enkele dagen en tot een maximum van 30°C. Uitstralingswarmte aan de vloer, teneinde krimpen en uitzetten van de parketvloer te vermijden. Bij de aanwezigheid van vloerverwarming dient evenzeer een constante luchtvochtigheid, zoals hierboven omschreven, te worden gewaarborgd.

Bij verdere vragen / informatie, aarzel niet om ons te raadplegen.