Onderhoud - Verniste vloer

Onderhoud

- Maak allereerst het vloeroppervlak stofvrij door te vegen of te stofzuigen.

- Voor het regelmatige onderhoud van uw vloer , gebruikt u best BONA D-509 Polish. Dit is een geconcentreerd reinigings- en onderhoudsmiddel dat uw vloer op een zachte manier reinigt.
Giet een klein scheutje in een emmer water. Gebruik steeds een vochtige, goed uitgewrongen dweil.
Na ongeveer een kwartiertje is de vloer opnieuw begaanbaar.

- Om uw vloer te doen opleven en opnieuw te doen glanzen, kan u een twee maal per jaar uw vloer behandelen met BONA Fernox en achtereenvolgens BONA Freshen Up.
Vooraleer BONA Freshen Up aan te brengen, dient u uw vloer te behandelen met BONA Fernox teneinde residu en vuilresten grondig te verwijderen. Giet hiertoe 500 ml. BONA Fernox in een volle emmer water. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen dweil. Laat even inwerken en dweil na met zuiver water.
Wanneer de vloer droog is, kan u de vloer opnieuw behandelen met BONA Freshen Up.
Giet een klein beetje product op een licht bevochtigde doek en breng een dunne laag aan. Behandel steeds kleine gedeeltes per keer en dit telkens in de richting van de nerf.
Wacht minimum 2 uren vooraleer de vloer opnieuw te betreden. Pas na 24 uur mag u meubelen en tapijten terugplaatsen.

Belangrijke opmerking

Wanneer men nieuw geschuurde vloeren wil onderhouden met een polish, moet men de vernis tenminste 7 tot 10 dagen laten uitharden vooraleer met het vochtig onderhoud te beginnen. Op pas gelakte vloeren tenminste 14 dagen wachten vooraleer tapijten te plaatsen. Pas gelakte vloeren mogen nooit afgedekt worden met plastiek in geval dat men afgewerkte vloer moet afdekken om andere werken te kunnen te laten geschieden moet men deze afdekken met golfkarton zodat de vloer nog kan ademen.